De tiende editie van KanaalPOP 2017

Het was al een lange traditie in Zuidhorn; Party del Sol. Een feestavond op een vrijdag als afsluiter van de zomervakantie met dj’s uit de omgeving, georganiseerd door de jeugd uit Zuidhorn, met de hulp van jongerenwerkers van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. In 2008 bedacht één van deze jongerenwerkers dat het leuk zou zijn als niet alleen de jeugd, maar iedereen elkaar weer kon treffen na de vakanties, onder begeleiding van lokale bandjes en artiesten. Dit op het terrein van buurtcentrum Avalon, langs het kanaal. De naam was dan ook al snel geboren; KanaalPOP!

Binnen enkele maanden werd KanaalPOP met de hulp van vrijwilligers en ondernemers uit het dorp georganiseerd en het bleek een groot succes. Vele edities volgden en KanaalPOP groeide uit tot een volwaardig festival met op donderdagavond Party del Sol, een Hollandse avond op vrijdag en een hele dag feest op zaterdag.

Na zeven succesvolle edities werd het spannend. De oorspronkelijke organisatie besloot te stoppen wegens overige werkzaamheden en het was maar de vraag of KanaalPOP kon blijven bestaan. SWgZ deed in mei 2015 een oproep via lokale media of er bewoners van Zuidhorn waren die ideeën hadden over de toekomst van het festival. Een brainstormavond volgde, waar een dertigtal inwoners van Zuidhorn op af kwamen. Tien inwoners, allen met hun eigen talenten en specialisaties, sloegen de handen ineen en er ontstond een nieuwe werkgroep die zich sterk zou maken om de toekomst van KanaalPOP te garanderen.

De nieuwe organisatie wilde een fundering neerleggen voor de komende jaren. De donderdagavond kwam te vervallen en de organisatie ging terug naar 2 avonden. De Hollandse Avond op vrijdag en een gevarieerd programma op zaterdag, voor het hele gezin, met een kinderprogramma, een food street en veel live muziek. Met hulp van vele ondernemers en inwoners van Zuidhorn lukte het de nieuwe organisatie uiteindelijk om wederom twee fantastische edities KanaalPOP neer te zetten. In 2017 werd het echter wederom spannend. Het organiseren van een muziekfestival behoort niet tot de kerntaken van SWgZ en zij besloten zich dan ook terug te trekken. Bovendien hadden zij er het volste vertrouwen in dat KanaalPOP op eigen benen verder kon. Stichting KanaalPOP werd een feit!

Inmiddels staan we aan de vooravond van de 10e editie van KanaalPOP en de betrokkenheid bij het festival is groter dan ooit! Wij maken ons op voor nog vele jaren KanaalPOP. Wil jij ook mee helpen aan de toekomst van het festival? We staan altijd open voor ideeën van anderen! Mail ons op info@kanaalpop.nlof maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Contactformulier KanaalPOP

Fill out my online form.

 

Tickets

De voorverkoop van de passe-partouts is gestopt! Je kunt nog wel losse kaarten halen voor vrijdag en/of zaterdag. Deze kosten €7,50 per stuk en dit kan nog tot en met donderdag 14 september. Hierna kun je alleen nog entree betalen aan de deur. Dit kost €10,- per avond. Let op! Na 00:00 uur is het niet meer mogelijk entree te betalen en volle bak = pech hebben. Koop dus nog snel een kaartje via onderstaande adressen!

Je haalt je kaartjes in de voorverkoop bij de volgende adressen;

 • Onze hoofdsponsor Pearle Opticiens Zuidhorn
  Overtuinen 6, 9801 BR Zuidhorn
 • Kamphuis AGF Noordhorn
  Verlengde Oosterweg 31, 9804 RD Noordhorn
 • Groente en Fruithal Aduard
  Burgemeester Seinenstraat 29, 9831 PT Aduard
 • Drukkerij en Boekhandel Hoekstra Grijpskerk
  Herestraat 41, 9843 AJ Grijpskerk

FOTO: Marjan Naaijer

Sponsoren

KanaalPOP wordt ook dit jaar weer ondersteund door een groot aantal sponsoren en vrienden. Zonder onderstaande toppers zou KanaalPOP niet al 10 jaar kunnen bestaan!

HOOFDSPONSOR

Pearl Opticiens Zuidhorn

Lanyard / Topsponsor

dijkstra makelaardij

Website sponsor

dijkstra makelaardij

Ambassadeurs

Stersponsoren

Vrienden van KanaalPOP

Contact
KanaalPOP Festival Zuidhorn

Stichting KanaalPop
Toe Nansumpad 10
9801NA Zuidhorn

info@kanaalpop.nl

Voor persaanmeldingen, of meer informatie met betrekking tot PR en communicatie, mag je mailen naar communicatie@kanaalpop.nl

Voorverkoop tickets Kanaalpop 2017

Voorverkoop tickets Kanaalpop 2017
Pearl Opticiens Zuidhorn
Overtuinen 6, 9801 BR Zuidhorn
0594 729 039